21 April 2017

PENJUAL DART TEMPATAN 10 TERBAIK

Adakah anda peminat sukan DART? Adakala terasa amat susah untuk mendapatkan bekalan aksesori dart mahupun dart set yang ingin di ganti baharu. 

Kalau dahulu mungkin di negara kita ini agak susah mendapatkan aksesori pilihan kerana kekangan pembekal di kedai mahupun di media sosial. Tetapi sekarang tidak lagi, banyak pembekal aksesori yang tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan merancakan pembangunan industri dart negara. Ada pelbagai produk untuk Steel Tip & Soft Tip.

Pilihan di tangan anda, dengan kuasa membeli anda boleh mendapatkan aksesori terus di kedai atau pun membeli belah secara online di pasaran tempatan ataupun luar negara. Ia amat mudah !

Mungkin posting kali ini dapat membantu serba sedikit untuk anda menyelesaikan masalah tersebut. 

10 PENJUAL DART & AKSESORI TERBAIK PILIHAN AMINDARTS.....Layan !

SYARIKAT CAR N CO SDN BHD

#1. Car N Co adalah pembekal Dart dan aksesori terbesar di lembah klang. Kedai yang beralamat di Seksyen 16 Petaling Jaya Selangor ini menjadi syurga membeli belah untuk darters kerana pelbagai pilihan terdapat di sini. Jika anda ke sini, pasti anda akan di layan oleh Mr. Dass. Beliau berpengalaman luas di dalam arena dart negara. 

Keunikan di sini adalah anda dibenarkan mencuba dart set sebelum membelinya supaya anda dapat merasai kesesuaian dart yang di inginkan. Selain itu, Mr. Dass sedia membantu anda dalam pemilihan dart set atau pun pertanyaan aksesori yang sesuai untuk anda. Pertukaran mata dart boleh di buat di sini.

DR. DARTS

#2.   Dr. Darts adalah satu²nya kedai di Malaysia yang menjual dart second hand yang di import terus dari luar negara. Pelbagai jenama dart serta aksesori terdapat di sini. Kedai yang beroperasi di Taman Danau Desa, Kuala Lumpur ini menjanjikan kepuasan dalam pemilihan. Pastikan temu janji anda dengan pemilik kedai iaitu Mr. Mohan sebelum datang ke sini.

Anda boleh membuat survey barangan yang di jual oleh Dr. Darts di Instagram ataupun di FB page. Hubungi Mr. Mohan (012-2127909) untuk temujanji anda .

OMVEL MARKETING / PROMASTER

#3. Mr. Ragu pemilik Omvel Marketing/ Promaster yang beroperasi di Sentul Raya Boulevard, Kuala Lumpur menjual pelbagai jenis dart dan aksesori. Selain menjual barangan dart, di sini juga ada menyediakan ruang untuk bermain dart, latihan ataupun sewaan khas untuk aktiviti kejohanan terbuka kepada kelab, jabatan mahupun badan² korporat. Harga yang ditawarkan amatlah berpatutan.

Sebarang pertanyaan sila hubungi di talian 019-2813418 untuk maklumat lanjut.

ATOK DART SHOP

#4.  Atok Dart Shop menjalankan operasi jualan tanpa kedai beroperasi di sekitar Putarajaya, Sepang & Nilai atau akan ke luar kawasan atas permintaan. Pelbagai jenis jenama, reka bentuk dan warna aksesori di jual oleh pembekal ini. Selain produk yang sedia ada, pembeli dibenarkan membuat 'pre order' untuk tempahan.

Yang berminat bolehlah menghubungi Encik Rafee di talian 013-864 1320. Perkhidmatan jualan beliau sangat terbaik.

FAIZAL @ FZDA

#5.  Bagi darters yang sudah lama di dalam arena dart negara, nama Faizal bukan asing lagi di dalam arena ini kerana beliau adalah pembekal dart dan aksesori yang sentiasa ada di mana jua kejohanan berlangsung. FDZA beroperasi di sekitar KL dan akan ke luar kawasan atas permintaan.

Pelbagai jenis jenama, reka bentuk dan warna aksesori di jual oleh pembekal ini. Selain produk yang sedia ada, pembeli dibenarkan membuat 'pre order' untuk tempahan. Sila hubungi 017-555 9177 untuk pembelian atau pun tempahan

JPOWER DARTS STORE

#6.  Jpower Dart Store rakan blogger Amindarts yang menjalankan perniagaan atas talian. Telah lama beroperasi di dalam media sosial terutama di laman web dan rangkaian jual beli Mudah.my. Di Jpower ada barang yang sedia ada dan ada yang perlu di tempah. Kebiasannya tempatan mengambil masa 14 hari berkerja bergantung tempoh pengeposan dari luar negara.

Hubungi Encik Hazrul (013-489 0301) jika anda mahu membeli belah di JPOWER.

D-DART STORE

#7.  Layari laman sesawang www.d-dart.com.my jika anda berhasrat membeli pelbagai jenis dart ataupun aksesori pengeluar dari negara Jepun atau boleh datang terus ke alamat:-

D DART STORE 
Axis Atrium (Fiesta Mall)
S17, Level 2. Jalan Cempaka
Taman Cempaka, Ampang.
68000 Selangor.

 No. Hp : 016-900 0888 Eric

YUMMI DART HOME

#8.  Yummy Dart Home satu²nya pemjual dart aksesori yang menjalan operasi jualan secara bida/ lelongan di FB pages mereka. Strategi jualan yang begitu menarik untuk mereka yang mahu membeli belah barang dart.

Layari laman sesawang YUMMY DART HOME jika anda berhasrat membeli pelbagai jenis dart ataupun aksesori pengeluar dari negara Jepun atau boleh datang terus ke alamat:-

YUMMI DART HOME

No. 3A, Jalan SS24/11
Taman Megah
47301 Petaling Jaya
Selangor

No. Hp : 017-666 2711 Yummi Kong

G&I DARTS HOME
#9.  Layari laman sesawang G&I DARTS HOME jika anda berhasrat membeli pelbagai jenis dart ataupun aksesori pengeluar dari negara Jepun atau boleh datang terus ke alamat:-

GOOD DARTS KEPONG
No.31-1,
Jalan Metro Perdana Barat 2,
Taman Usahawan Kepong,
52100 Kuala Lumpur.

No. Hp : 016-4471031, 014-6683831

NIK180DARTS

#10.   Berpusatkan operasi jualan di pantai timur, Nik180Darts adalah tempat yang dicadangkan kepada mereka yang ingin membeli dart secara tempahan. Katalog dart disediakan untuk memudahkan urusan tempahan. Beberapa langkah mudah untuk anda berurusan jika ingin menempah pesanan dart anda. 

Layari laman sesawang NIK180DARTS untuk pilihan yang di inginkan. Mudah, Pantas dan Boleh di percayai.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GROUP FACEBOOK YANG MENJALANKAN AKTIVITI JUAL BELI DAN TUKAR SUKA SAMA SUKA DART.
Selain daripada senarai nama² penjual dart & aksesori yang tertera di atas, anda juga boleh mengunakan akuan Facebook untuk turut serta di dalam dua group tempatan seperti gambar di atas untuk melihat aktiviti jual beli dart dari rakan² yang berhasrat menjual barangan mereka.

Aktiviti jual beli di dalam group ini  dapat merapatkan silaturahim dan merancakkan lagi industri dart negara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Untuk makluman anda, selain daripada nama² besar penjual dart & aksesori yang di atas. Di sini disertakan untuk makluman anda nama² beberapa individu yang anda boleh berurusan dengan mereka untuk tempahan dart/aksesori.
  • Helmi : 019-427 7958
  • Rahsid @ Capser : 019-388 5468
  • Harman Harun : 011-3536 1669
Hubungi mereka jika anda berhasrat menambah koleksi dart. Harga dan layanan memang terbaik.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kesemua yang dicadangkan adalah hasil pengalaman Amindarts yang pernah berurusan dengan mereka. Semoga perkongsian di dalam posting ini dapat membantu serba sedikit dan menyenangkan urusan membeli belah dart anda. JOM MAIN DART !


#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts


SABAH PHOENIX DARTS CHAMPIONSHIP 2017





#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

PERTANDINGAN DART BERGU TERBUKA MYDIN

[ RESOLUSI GAMBAR KURANG MEMUASKAN ]



#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

MOTIVASI DARTERS






#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

20 April 2017

[REPOST] DART BEREGU KGRP

Yang berminat menyertai kejohanan ini sila hubungi pihak penganjur !

SOKONG !


#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

[TAHUKAH ANDA] TENGKU HADZALI SHAH

Dikongsikan sedikit info keputusan yang telah menjadi sejarah untuk THS & seluruh peminat dart Malaysia.





#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

PEMAIN DART MALAYSIA : RAVI SUBRAMANIAM

Info di ambil dari Darts Data Base.


#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

[DART] TARBIAH SENTAP



KOMIK ADAPTASI DARI 
"AKU DENGAR, AKU LIHAT...AKU TROLL LAH...."

" PERINGATAN ! Komik ini akan menyinggung sesetengah pihak. Sangat bahaya bagi yang hati tisu dan cepat bengkak menanah. Kalau tak nak tersinggung jangan layan komik ini....bhahahaha ____________________________________________________ 

Dart dalam Malaysia ini kecil saja. Pergi sini jumpa, pergi sana pun jumpa. Rezeki masing²...

Dalam petikan filem Allahyarham Tan Sri P Ramlee Seniman Bujang Lapuk

XX : Singh... itu 3 orang apa mau ?
Singh : Dia mau jadi film star
XX : Elehh... Ini Macam mau jadi film star ka !!!
Singh : Lu pun satu...belum apa² lu sudah cakap macam²...apa macam lu punya bangsa mau maju?
XX : Wah...lu bahasakan gua eh singh..
Singh : Bukan...lu punya nasib lu makan...dia punya nasib dia makan...apa salah kita makan sama²?
____________________________________________________ 

 p/s : Kawan jangan makan kawan. Pegi makan nasi. 
Baru profesional beb ! 



#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts 

19 April 2017

PERKONGSIAN ILMU OLEH NASIR BOMBA

INFO DARI NASIR BOMBA

19 April 2017 : Selamat sejahtera semua rakan² saya. Hari ni saya nak kongsikan tentang tekanan. Tekanan adalah musuh bagi setiap pemain, tidak kiralah apa permainan pun semua akan merasainya, sesetengah tunduk akannya, sesetengah menghiraukannya, sesetengah mengambil nya sebagai cara untuk menang atau maju. Tiga (3) benda yang dapat membantu pemain dart dalam menangani tekanan ialah pertama ialah FOKUS, KEYAKINAN DAN PENGALAMAN.

FOKUS bukan sahaja semata2 memberi perhatian . Fokus adalah menyingkirkan konsentrasi daripada 1 atau 2 benda yg spesifik. Menjadi peka kepada kawasan sekeliling. Jgn fokus kepada lawan, jagan fokus kepada muzik, dan jangan fokus kepada dart di tangan
anda. Gementar akan menggangu anda, jangan fikir untuk menang atau kalah. Benda yang anda kena fokus adalah target yang ada aim/bidik. Tiada yg lain kecuali target yg anda nak bidik. Ia sudah mencukupi untuk membidik T20 atau D16. Jangan menyukarkan fokus anda dengan memberikan perhatian kepada gangguan lain.

Kedua, KEYAKINAN adalah kunci dalam menangani tekanan. Keyakinan adalah mudah seperti meyakinkan diri anda untuk mengenakan target yang anda telah aim. Fikiran seperti tidak mengenakan target seharusnya tidak wujud dalam fikiran anda, tidak kiralah dalam apa situasi sekali pun.

Begitu juga dengan PENGALAMAN, anda boleh baca dan belajar tentang psikologi sukan dan hal² berkaitan dengan dart. Tetapi jika kamu tidak bermain dalam keadaan tertekan anda tidak akan berlajar apa², semua yg di baca dan di pelajari akan menjadi sia².

Untuk merasakan keselesaan dalam keadaan yang tertekan anda kena mengalaminya berkali². Mungkin buat pertama kali anda mungkin akan terkejut dan tersasar daripada sasaran dengan teruk. Tapi sekali anda telah berada dalam keadaan "do or die = buat atau mati" untuk menang perlawanan tersebut tekanan itu akan menjadi batu loncatan. Tambahan kamu akan membuktikan bahawa tekanan itu bukan lah seteruk yg kamu fikirkan.

Kelak, apabila anda berada dalam situasi tersebut anda akan menjadi lebih tenang, oleh kerana anda tenang maka awak akan menjadi lebih yakin, semakin tinggi keyakinan diri awak semakin tinggi fokus anda utk mempersembahkan kemahiran anda dan akan mendpat kemenangan untuk diri anda sendiri. Terima kasih, saya sayang anda semua kawan²ku.. teruskan usaha anda !

____________________________________________________________________

Penerangan yang sangat baik dari Sifu Nasir Bomba. Mungkin perkongsian ini amat berguna untuk semua darters. Syabas !




#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

SINGLE DARTS OPEN AMATEUR CLASSIC PROMASTER

Masih ada kekosongan. Jom sertai !



#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

MALAYSIAN OPEN 2017 DARTS CHAMPONSHIP







#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

DART 3 SEPASUKAN MDKS DITANGGUHKAN

Sumber diperolehi dari group whatsapp.

Pertanyaan lanjut hubungi pihak penganjur.



#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts

18 April 2017

MINI GAME PROMASTER DARTERS CENTRE

Yang berkelapang di jemput menyertai kejohanan mini ini.
Jom main dart !


#NoDartsNoLife
#ItsAllAboutDarts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...